Saturday, February 5, 2011

naseb bek ade


"ke kanan aku kosong
ke kiri aku sepi
ke selatan aku sunyi
ke utara aku sendiri"

ceh!!!
mcam prnah dgar kan ayat tu
tpi di mne yep?
sudin tau x?
ntah2.....

actually nak tnye
slalu x korang tersempak ngan somebody yg korang rse mcam da beratus thun korang knal?
jeng3....hahahahaha
knape mesti jdi cmtu...??
susah kan soklan ni
mcam soalan nak ambik "L" je kan...kuang3

bgi aku sng je...
coz org yg kte jmpe tu...
kte x prnah aggap die penting dlam idop kte
sbb tu kte lupekan die cmtu je
(ngarutkan?)ha3

juz aku nk tkankan kat sni
kite sume perlu bersyukur
coz kte beruntung
kte sme ade "makhluk" yg slalu ade ngan kte
maybe" makhluk" tu berbeza bagi setiap org
knape aku gne perkataan "makhluk"?
coz x semestinya "makhluk" itu ialah manusia

ade yg anggap "makhluk" tu awek die
ade plak yg ckap teddy bear die
ade plak yg ckap ikan laga crown tail die
ade yg ckap basikal fixie die
ade plak yg ckap suis tandas die
ade yg ckap bla...bla...bla...

anyway...
naseb bek ade mereka kan???

bagi aku ...
mereka la "makhluk" itu



n dah tentu skali "my nyonyai"

:P korang setuju x klu aku tukau title post ni pada "makhluk"
coz bnyak sgat perkataan makhluk yg aku gne da....
(ni sume sudin pnye pasal)
kuang3





4 comments:

hajah jongang said...

Ingat comel sngt ke die buat camtuh dlm gmbr tuh? Hahahaha.

Chekodoks Khentangs :)

chuckya said...

he3.....

cik chopu said...

suis tandas? in case ada yg betul2 anggap suis tandas tu makhluk dia, wow lancar sungguh digestive sistem dia.

chuckya said...

haha3
ape plak xde
ade tau...
hahahaha
tau x pe

Post a Comment