Tuesday, November 30, 2010

perlis lis lis lis!!!ha3



"zan ko nak follow klas aku nye rombongan x??"

aha!!tulah stuasi dmane yg mnyebabkan aku bole tersesat ngan rombongan klas 4 sn 2 ni
ha3

mmulakan cerita...destinasinye ialah ke perlis
tpi mgikut kate ketua ekspedisi...
dlam prjalanan tu
adelah sggah kat mne2 nnti...

"ok murid2...pkol 5.00 msti da ade kat skola k...
coz mybe kte grak pkol 5.30...."

n then pkol 6.00 bru kteorag grak...(eh ...plik kan...)ha3

n da first place is KLIA.....
ala tmpat kapal terbang beraksi tu...ha3
mcam2 krenah la diorg buat kat sni...
ade yg nak ambek gmba ngan pramugari la...
men troli la...mcam2 la...



7 bdak itam,,,kah3


org2 ccat...kah3


kat depan klia .....wah cannnttiikkknyyeee...


tbe2 terserempak dgan En david kalipiriam a.k.a ketua ekspeedisi pulang dari kongostan...wah!!!

n then bas tros bergerak ke tmpat pnginapan
iaitu di sebuah universiti di perlis...


hanya gambar selipar sahaja...
yg dapat dpaparkan sepanjang berada di penginapan...
aksi2 lain tidak dapat dpaparkan kerana tidak sesuai untuk paparan di bawah 18 tahun...he3

pastu kitorang kna kumpul kat dpan u tu...
coz prjalanan kitorang mseh jauh lagi
ceh...da macam nak mati plak ha3



the next destination is TAMAN REPTILIA..hu3
kat sni...mcam2 jnis bntang aku jmpe....
terutamanye reptilia la....
da nme pon tman reptilia...mstila ade reptilia je...
apela ko ni sudin...ha3

tman ni ade due bhagian...dlam galeri ...n sgkar kat luar...


yg ni ular ngantok


yg ni plak ular x ngantok...kah3


cicakman!!!...ha3...tpi ccak ni la yg pling pndai posing tau


yg ni kat bhgian luar yg sgkar plak....


buaya pon ade tau...persoalan nye...knape buaya ni sendeng??
jeng3...ha3


eh ...cmne leh ade mnyet ni???
ape ni sudin....kate reptilia je?
ha!ni la advance nye tmpat ni....mcam2 bnatang ade..he3


yg ni plak aku x tau knape...asek nak mngamuk je.....bagero!!!


tren express di londang...ha3


bergamba kat sebuah pohon di taman reptilia(skema x ayat??...ha3)

n then kitorang pon grak ke Gua Kelam
mlang x berbisa..eh berbau...
gua kelam ttup da....
sempat ambek gmba ngan men air sungai je la kat situ..


ensem x???ha3


sempat le jgak aku mrase men air kat sni...he3

klu da smpai perlis aku n sudin rase tempat yg wajib pegi mestilah.....
padang besar!!!!!
ha3...
apelagi...carik jersey la...ha3
time ni la setiap org akan rase duit msing2 seperti hlng ntah ke mana...
mne xnye ..blanje smpai x ingat dunie...ha3


smpai aku pon nek mabok nak mmilih baju


jgan slah sgka...ini bukannye seorang penjual jersi...
ha3...ni slah seorang drpada pmnat jersey yg termashur di dunia ini..ha3


n 4 da mlam...ktorang pegi kuala perlis...
untk mgisi mnyak ktorg yg da hampir kering ni...
kitorang mkan2 kat jeti yg nk gi langkawi tu...
puas kitorg mncarik kdai yg jual mkanan yg goreng2..
tpi sumenye nak jual seafood da...

slepas beberapa mnit mndengar ceramah tntg pakej yg ntah pape ntah...
akhirnya kitorg mkan kat kedai D'SAYANG SEAFOOD...
terbaek doe..kdai ni trletak kat blah hujung paling kiri kat deret kdai2 tu...
(ni almat die-Sm 12,Gerai Makan Laman Brasmana,
02000 Kuala Perlis ,perlis)


tempat die tol2 tepi laut...pergh!!!mmg lyan la beb....

n then ...ktorang balek n keras kat blik msing2...
zzzzzzzzzzzzzz

4 da next day...awal2 morning lagi aku dah tercongok kat depan bas...
ktenya nak check out awal..


semangat ni!!!!

bas pon brgerak...ktorang srapan kat pkan Alor Setar
aku ngan ktua ekspedisi bedal nsik lemak jep...
yg len sume pagi2 bute da bedal nasik ayam...gle ape!!
(pdahal jeles ni...)ha3


sempat jgak la...snap2 gmba kat situ...


time ni kat dlam pkan tu...



kat jejantas nak balik ke bas

n then kitorang ke tempat mmbuat labu sayung lak....


ni la betik sayung...eh labu sayung...kuang3


ni lak akak pembuat labu sayung....
power siak die cat labu sayung ni....


time tu blah...he3

n then kitorg gi ambek2 gmba kat sebuah istana..
cntik gle istana ni....bntuk die klasik tu...



SELAMAT TGGAL ROMBONGAN!!!!!!!
ha3

RUANGAN KHAS:


THE PHOTOGRAPHER


KETUA EKSPEDISI


MIIOR


KLON


AKIM


BENJO


FAUZAN


CIDAN


TAIKO


KHALI

:P ni la post pling pnjang prnah aku buat...ha3

14 comments:

hajah jongang said...

Haaaaaa..! Beruk bagero yg suka marah tuh ,
ad iras iras chuck sikit. Ka3

chuckya said...

bnyak la...
cam muke sudin ade la...
ha3

ariff said...
This comment has been removed by the author.
ariff said...

wey muke aku ade tu..
thnx promote kn..
haha

chuckya said...

ha3...bnyak la ko nye promote...ha3

Hujan Kemarin said...

ni stay kat bukuit rambai kew..??
mesti sek men keb bukit rambai kan..??huhu

Hujan Kemarin said...

singgah sini.. ambil tag yang pertama di blog sy k..

chuckya said...

mmg stay kat bkit rmbai pon...
tman bkit rambai...
tpi xskola kat brass....
ha??tag ape??
x pham

Hujan Kemarin said...

owh.. stay kat tmn bukit rambai.. sy tahu tempat tu..
maksud sy yang tag tu ialah..
chuck pegi blog sy, kan sy ada buat entry terbaru pasal Tag OH Award kan..??
jadi sy bg chuck Tag yg Pertama.. faham x..??
emm.. blh tak letak shoutmix?? sbb sng untuk org ke blog chuck.. Nanti blh tinggalkan jejak..

hajah jongang said...

Hahaha. ne ade, jiji muka sudin . chuck muka rabit. Ka3

chuckya said...

ape tu???
tag yg pertame??lgila x ham...ha3..
shoutmix tu lak cmne??

chuckya said...

sudin mke cam sadin tau...
ha3...
jiji sadin!!!!
kah3

ara said...

macam beat sjaa..
=]

chuckya said...

beat???
ha3...
mnde plak tu??

Post a Comment